carta hati

Daisypath Anniversary tickers

Monday, December 26, 2011

saya seorang isteri..

assalamualaikum...(tetibe jadi ayu) hah~

dengan ini...sy telah sah menjadi ISTERI kepada Muhammad Abid bin Saharom 
dengan sekali lafaz..aminn
smoga dpt jadi isteri yg solehah...


sila la stalker blog sy..kepohchi.

Tuesday, December 20, 2011

counting my big day.... !!

counting daYs...

2days 

More
To go...

ko ada??
xde kan?? gilamulut...
ape pun xde....show me ur wedding of the yearr kalau bgus sgt...
sebok carik tajaan..bajet artis...bluekk...




iklan--------->;sila la stalker blog sy..kepohchi..
prangai cm budak kecik... xsedar da tua...tua dari pasangan..org tua..queen control...hah~


tajaan pre-wedding / post wedding??



kak...kak nak carik tajaan post wedding / pre-wedding ke?
maaf kak...muke kak xlaku... lg pun akak bukan sweet kapel..
mungkin akak bleh tgk kat sini..
www.gilamulut.com.my
mungkin kat sini laku kak?
MyEm0.Com

sy nak tnye..nape kak heboh msuk sana sini pertandingan ni..
kak xcukup duit ke? xmampu ke?..knpa kak xsimpan duit byk2 kak da tau nak kwen..
kalo jenis muka cm xbrapa nak cntek...same cm mulut bak kata pepatah.. gila mulut cmtu..
mang xlaku kat sni..bek kak balik kerja OT bnyk2 xpayah susah2 nk carik tajaan sana sini..
nah sy bg hadiah Cermin Cap GiLa mulut...(mulut ngan kaki sama je berkudis) supaya akak
hari2 leh cermin muka akak..kalo ada kwn2 cm kulit itam legam..bleh join skali kasi putisss bersih..



- insan yg sentiasa mengasihani mereka....sesungguhnye mereka amat gila mulut...

sila la stalker blog sy..kepohchi..

saya sangat kesian dekat mereka...

ouhh u olls nak share ni..... mak kesian dgn dua eko beruk betina berbuntot besar  ni...
kesian..kesian...kesian...dah la jadik stalker...
adoi...org xkesah pasal hidup dia...dia lak heboh kesah sal hidup  kita..
hah~sedih...
kpd berkenaan tu..pergi la capai bintang ke..bulan ke..kalau dah hebat sangat... 
xpayah la nak sebok pasal orang...sedeh.. aku xkecoh pun ko serumah ngan laki ko mase bcinta dlu..
ouhh sedih...xtau nak kata apa lah.. org cm korang ni mang duk takuk tu je la..
hari2 tensyen citer sal aku..glamer2... biasa la misi skg kan..dtg keje gosipp..besarkan buntut je.. ahahaha~
dah la xcantik..prasan cantik..masuk pertandingan itu ini... msuk makeup lah..hah kalau muka macam cipanzi kat zoo tu..tetap la cipanzi... duk carik ksalahan org sje..tetek sndiri xreti nak jge..dah tekeluar dr bra dah tu oii.. tuhan bayar cash kat ko dulu silap2... 
kalo nak eksyen tunjuk korang "happy family ever -ever had at the world pun kira bgus"..
xpun  "happy couple of the world and we gonna make a wedding of the year ke..." respect jugak aku..
kalau mcm ni habuk pun taraaaaa xusah nk ckp bnyk la weh...
takat nak blagak dpn aku... xheran lah..kalau ko blagak duit jatuh dr langit function jugak..
ah kesian kat korang berdua...
pergi lah fitnah bnyk2 kat kwn2 ko yg laen skali..bru syokkk sume dapat dosa free2..
pk2 la weh...
maklum la kalo kje syif xde makhluk idup... anyam ketupat je la.. 
bek2 weh..takot de yg sempat mati time korang dok anyam ketupat..
bsyukur la mak bapak idup lagi weh... pergi la buat jasa kat dia..xpayah wat ketupat...hah~
propa~


*terserlah kejelesan ko dgn pic pre-wedding aku...tgn blom sentoh lagi..(skali ag buTO ko apo ekau dua hekor ni) ok aku bkn mcm ko bajet2 ayu...geli aku nak pkai cm ko...propa lah keliwon...muke ngan baju ko xsaswai langsung...ko patot kai bju cm Mak BEdah je la..sesuai ngan mulut ko..n gaya ala MAk-mak gituw...kesian ko budak gemok..

perasaan : benci ada..tp sgt kasihan dekat mereka... kerana mereka xsedar dgn mengata sy diorg xdapat naik pangkat pun...Ya -Allah tlg sedarkan mereka...(saya bukan nak bajet bgus)..setiap manusia ada kesialan kesilapan dia..maafkan dia Ya Allah.... xpe la  Alia ash (sangat cantek dan baik sekali) & AbOy KeOwn MuhdShahzwani KhairulBariyah(yang sgt gebu, anggun, bijaksana & sopan santun) trima kasih sbb slalu ingat aku....wawaaawawwa..(fb diorg)


sila la stalker blog sy..kepohchi..

Wednesday, December 14, 2011

wedding dress....


last tuesday pergi fitting lagi skali wedding dress...
sebelum nak jahit beads...yg glamer..saswai tuk aku yg giler glamer (fasha sandaran hati kan)
taraaaa....

bawah ni pic dress sy (majlis bertandang)...
cantek sgt..puas ati..sume baju fitting n buat baru....
dapat free bju akad nikah lagi tuh..
both of us..bagi designer tu buat baju kami ikot dia punye idea..

 
Sikit dah la...

sila la stalker blog sy..kepohchi..

My save the date...

me..!engaged : September
bygkan..nak buat preparation tuk bulan December kwen..tahun yang sama..perghh
.............................................................
kad kwen...sbenarnye kami buat kad kwen dlm ujung bulan November
dlm masa 1week siap..hehe~

kami design snirik & dibantu idea izzatie chenta..
zed zaidi ada kad Facebook
yanabid ada kad Google...hikhik



Page depan


Undangan & Peta

aturcara majlis..tpksa buat attchment coz pnjg..biasa la org tua nk yg bebetul detail
kad2 sudah dihantar kepada kwn2 jemput la datang...yg mana xdpt kad tuh..paham2 la org nk kwen..bz cmne...mst de yg tertinggal2...em sorry..nnt tiba masa anda cmni la jugak...

Tuesday, December 13, 2011

PRE-WEDDING


Dulu aku penah tnye perlu ke PRE-Wedding photoshoot…. Xbpe perlu sebenarnye…
Tapi knapa aku wat PRE-Wedd jugak? Cakap xsupe bikin…(bukan aku cmtu okeh)
Sbenarnye…aku pun xtau dpt PRE-Wedding pree kalo kOrang..KOrang nak X? mesti nak kan??? Dah Free Jalan Jek la kan..ape tunggu lagik…

Punye la aku Brangan.. Pre-wedding nk kai dress ape ek…?Bli dress xmahal ke? Xshort ke duit aku kalo bli dress? Abid kai tuxedo mst ensem… ke nak sewa je? Korang pun mst brangan..haha~ku tau..
Last en.tunangan ku bersuara “eh geli la nak dress2 bagai” nnt kwen kai dress lagi.. xnak la cover2 punye pic.
En.tunangan punye idea…
En.T : kita mik pic kai jersi nak x??
Me : hah? Cantek ke…alaa mane de org ambil pic cmtu..
En.T : biala… smart punye..i brani ptg jari smart punye…
Me : diam…(smbil monyok…hati berkata2 “tah pape la dia ni…mencik ah..kang xnmpak cm PRE-Wedding”

now Pre-Wedding kami da slamat....punye la search kat en.Google xbnyk cnth pre-wedding cm kami nak buat ni...fenat tau...
My Save the date~

ada crita sebalik caption ni.. :)


**kitorg ni bkn la nak kata lurus bendul ke ape..tp betol la ustat time Kursus Kwen ritu..so kami ikut la sikit…
USTAT kata : Kad Kawin tak payah la letak gmbar..
                                Sebab:
-          Nnt bkn org simpan buang jugak…pastu kena pijak2… kena wat lapik punggung duduk tas kusi basah la..mcm
-          Gmbr pulak..buat apa tangkap pic pipi lekat2… haa gmbr tu ambil masa da kwen ke nak papar2 kat dalam kad bg semua org… timbul fitnah pulak..


Tuesday, November 22, 2011

korek idung lekat rata3....

Makin nak dekat hari bahgia ni 
badan cm penat2 je...(padahal xbuat kerja apa pun)
g keje selekeh..je..xde mud jek..
adoii...
genap dah Sebulan jek tinggal..
 ilek jek xde pape pun rasa(smbil korek idung)

Saturday, November 19, 2011

KITA PUTUSSS!!

mesti korang pun pernah cakap KITA PUTUS xpun dalam bahasa matselleh nye.. WE KELASH CLASH! kat ex-ex korang kan?
tu pun masa Cinta2 Beruk Mat Yeh dlu...
aku pun pernah guna ayat ni beberapa kali...eh bnyknye...
hahaha...

untukk ex aku yg last tu...
smoga berbahagia..
next month aku da nk kwen...
sudah2 memburukkan aku dekat kwn baek aku...
mungkin dulu aku penah syg ko..
tp skg mungkin tidak..
plus..
ko dah buat aku makin benci dengan ko..
pergi la kau dgn awek j***** ko tu..
pengecut!!
bsyukur aku mama halang aku ngan ko..ini sbb nye..br ku tau 
prangai sebenar ko...
tlg la jge prangai ko tu...sedangkan ko sendiri sedar 
yg orang senang benci kat ko..
~ xperlula engkau nak mengungkit kisah2 dulu..brapa bnyk ko berabis mse kapel ngan aku..
sbb
kalau sekali aku ungkit brape banyak aku berhabis untuk ko..kau sendiri MALU...
aku seboleh2 jge air muka kau..
kalau ko nak tahu sgt kenapa mama reject ko..
sekarang aku bagi tahu..
Mama xberkenan langsung dengan perangai ko yg suke citer buruk sal Family ko kat orang yg tidak dikenali.
mama fikir nnt kalau kawin ngan aku..ko akan cerita pasal family kami dekat orang lain pula..
bila kau xpuas hati....ada faham?
kwn aku sendiri pun xhingin nak kwn dgn ko.
blah la..semak msg2 BFF aku..
bajet nak suro kwn bek aku tikam aku n xpayah kwn ngan aku??
go To Hell..
kesian xde kwn baek..sebok nak kwn dengan BFF org..


**  COUNT THE DATE FOR MY WEDDING DAY..

Sunday, November 13, 2011

busy,,,busy

saya bz nak tawen ni...xsempat nak hapdett...hehe~ 

save the date....

pre wedding pun da...

xsabar nak tunggu pic..dengan muka kaku kami tu..haha~

Tuesday, November 8, 2011

underprogresSing...68.5%


 Hari ni keje agak Stress....
Nak kurang kan stress ni... aku citer la serba sikit prOgressing.... 
si pengantin paling relax ni...
ni barang antaran yang dah beli...oKay... 
baik sebelah laki..baik sebelah Perempuan...
dari aku untuk sidia                        dari sidia untuk ku
bakal peneman hidupku...            bakal penyeri hidupnya..


beli satu tuk bakal usbend...tuk kasik perut
maintain fit...xpayah g gym..
yg pasti i nak join gak..ne tau pasni nak g
Miami beach ke...peraktis..
telepon canggih...limited edisyen ni... beli ni
Percuma botol air..
bentuk sama cm tipon ni....
maceh ubby..haha

wallet n belt...wallet dia pun da koyak..
belt lak spya suar dia xlondess...
(londes lagi ke x
pas kwen kene tunggu haha..)
bag yg giler Glamer..saswai tuk aku...



     

siyes..sangat slesa...si dia kompem senyum
sepanjang hari...

bag da gLamer..ofcoz heels nak glamer jugak...
                   
baju ikut shape badan...mst nk
nmpk ketul3..
bru i tergoda u..haha~
handbag n heels da ada...persalinan harus ada..
yg pasti menutup aurat... jaga laki u....
nnt bnyk dosa lak..laki aku menanggung... =)


                                       
perfume....bau2 Pak arab
      
        siyesly aku suke nak mamPosssss perfume ni...
suke...suke...harga dia pun mak suke..ketaq
lutut...wateva.













lagii......????

sirih junjung.

lagi satu..lupa pulak.....rumah rasanya.....ermmm....betul lah..

Monday, November 7, 2011

Si Bakal peNgantin Yg rilex....

uii kwn2 tinggal 1MOnth jek lagi hehe~..
dekat FB da ramai tnye sOklan yg saMa..
"sempat ke 3bln wat preparation"
"ada tips x"
"kalau yg booking2 tu full camne" 
"biar betol ko nak kawen ni...rilex jek"
"effa nak kwen bln 12 kan..mcm rilex jek"
"siap tnye eh ko jual kad kawin ke"-padahal ngah design tuk aku punye jek..

~ da mcm wedding planner lak eden rasa..

jawapannye...ada pada diri sendiri...haha~
 Just ikut step...
sape kate xstress?? harus kot stress...
pandai2 la manage...
encik tunangan sy da pesan...xpayah stress..TUHAN ada dia msti tolong kalo kita susah..
"sbb tu la saya dpt titlePengantin paling rilex"

do first thing first...
kalau korang nak buat wedding of da year mang la korang kena wat preparation 
half year...kiki...

First
kalau korang nk merisik or bertunang dulu pastikan..korang selesaikan yg ini dlu..
xpayah heboh br time merisik/btunang nak carik2 barang kwen...sabar...
suggestion : merisik & btunang skalikan aje...n simple jek... mini plamin satu (kalau nak buat sendirik pun lagi ok..= beli carpet bulu2 kat ikea RM200.00, Bantal beso kat MYDIN RM20.00, Sarung bantal RM20, Tiang langsir besi RM20, sikit assesori mcm Bunga kat HOME DECO...sume tu leh pakai balik lepas kwen..haha~)
Baju lak...kalu nak bli...beli la kurung moden Yg de manik2 ke...leh pakai balik jugak...kalo de duit lebeh Sewala... kalo i...mata duetan..saving je keje..haha~(LEPAS KWEN NAK IDUP LAGI WEH)

second 
dah lepas sume tu...mane yg lum amik Kursus kwen lagik tu...
sila2 la selesaikan... kOrang ingat BEST g kursus Kwen..
hah..(tangan di bahu)
part best2 la..ari kedua tu leh kematu buntot...

third
dapat je sijil..
isik la borang kwen..nnt cara2 dia korang blaja la snirik kat kursus kwen tu..
Pening la korang..dia ulang bnyk kali...xpe pengalaman..haha~
 then
buat la HIV test~ tapi valid 3month sebelum kwen jek tau...
dalam masa sama
korang buleh la buat kad - kad lak korang xpayah risau..ada jek yg express 1week bleh siapkan
cuma kalo nak cepat lagi..pergi la buat cepat., 
carik2 barang hantaran
itu pun kalo duet da ada...
kalau xda gigit jari la Jawabnyee...

fourth
booking la apa yg perlu...
photographer..cari yg berpatutan dengan bajet & kualiti..
andaman, pelamin..cari yg berpatutan dengan bajet & kualiti..xmo yg murah tp bunga asing la....pintu gerbang cas asing la..pelamin 1panel la..dua panel la..leceh..
catering(kalau bnyk duit la..sbb catering mahal woh..abis duet antaran aku..haha)
kalau nak save...rewang je la.. =)


last
doorgift sume prepare la...haha~
siap kan mental dan fizikal....
g spa ke..aku pun blum pegi..
kaki kena himpap ngan CPU pun xbaek lagi...demm

* pastikan yg si laki2 prepare jugak... sharing is caring...
share itu lebih baek dari membazir... wink*wink*
pesanan dari pihak penaja PATI MusTaBAB..

have a nice da peeps..

maddi jane....


thumb up for her...cute girl & best voice 

Sunday, October 30, 2011

saya Gemuk...!

sejak2 akhir2 ni...rasa xconfident jek...

sebab



berat badan dah naek...ok rasa terhad jek...pergerakan..

uwaaa nak kurus..nak kurus

Wednesday, October 19, 2011

Penting sangat ke Photo sHoot pre-wedding nih?

*pinjam dari incik google bijak!

xpenting pun kot...
tapi kalau de bajet lebeh...oke la nak buat pre-wedding...
mcm i bajet...gitu2 jek...
xbuat kot..
ermmmm
buatLah...
konon takot nyesaL....
skali seumur hiduppp...hehehe...
jeles tgk org len buat kang...


sal duet blakang kira...
sbb i punye preparation tuk kwen mmg dan NYATA
2MOnth Sahaja...

yeahh merangkap statuS
"bakal Pengantin Paling RElaxx.."
|
|
tapi seb baek la Tuhan ada...
dia tau niat murni kami nak Bina Masjed
|
|
DIA permudahkn jalan kami...
dan
Pengeluaran Duit kami.. hehe suke...
Maceh Kawan2..sayang korang seMua...


bila korang da besar kan...korang tau cmne nak carik duet...sume angan2 korang mase belom becinta...nak wedding of de year MusNah...hehehe~
sebaiknya : ikut kemampuan sahaja..... xpayah grand livina sgt..pas kwen nk hidup lagik...

..lots of love...
selamat buat preparation tuk aku...huhu...

Monday, October 17, 2011

planning using the duet

hai kenkawan..just nak sharing maring jek...
spt yg korang tau...sy hanya tinggal dua bulan tuk
Majlis Bahagia kami...
dan
kami buat bderet tiga hari...
tu bia la kan..

so persiapan?
smlam baru kami pergi book utk Andaman untuk Majlis bertandang (pihak lelaki) sy
pada
24.12.20110~malam~
Tema: Jawanise
&
25.12.2011~siang~
Tema : Modern
untuk yg ni i dpt buat bju baru...wee~
org 1st pakai...hehehe~ n ikut my size...
maklumla pendek..hhuhuhu~
++++ pelamin,arch, walkway, bunga tangan, hiasan meja makan bradab, sume la...
xsabar nak tunggu....hahaha~

at my house:
23.12.2011~malam~
tema : xsure..kurung modern biasa je la mungkin

24.12.2011~siang~
tema : mama nak songket...

ape2 je la....jalan la...cukup lengkap
kwen ada jawa, songket n modern...

~sebelah pompuan biase2 bajet2 dalam 2k utk andaman, pelamin, canopy, meja dll...hehe~
saving la....mau edop lagik...xde org nak bagi..sumbangan mcm ni la...hehehe!~
harap ke laki eden jek la... ngehngeh =)


sedang berusaha di saat yg genting...setinggi genting highland...haha~!! caiyo!!
buleh nye la...sume sng jek nak dpt....xkena book..setahun awal pung~!




Thursday, October 13, 2011

kau gila...!!

tinggal 2bulan jek lagik weh...
now bru strt preparation....
sedang menanti...wang hantaran KU..wakakaka~ sapu bersih punyO...
kami xde apa2 tapi planning dah ada...
NOw Nak BerPlanning Pakai dUet la bukan BYar Kai Air Liur dah kali ni Jang

hahahah....
1. Andaman/Pelamin
2. Canopy
3. Catering
3. Photography
4. Door gift ...bharap bg kwn yg spesel..
5. Bunga telur
6. Pengapit
7.Flower Gurl


belah laki plak..pandai la ekau...acah jek..

ini lagik penting...kalo x...xBleh kawen Wohh....
HIV test Tu Lagik penting weh...huhu....xbuat lagik..
bangang ke ape....bz..kena g waktu opis hour...tulun2 cmno yOb..


aku bakal pengantin? dan MereKa??

Coming SooN


 novemBer....yeahhh!!!
hoYeeehhh....

banyak my Fwen Punya wedding nih...
ada la Dlam 3-4 orang...
da La date saMa adOii...
Semua la Pakat dOk rebUt
111111
awat la yg xrebut 
131111
haa besdaY  aku
yg ke 
17tahun...
kan da susah aku nak potong diri aku kerat 3 ka utk g majlis Kawen Korg 
hehehe....




Tuesday, October 11, 2011

maydayy.maydayy..

OmaiGadd...
tak seDar2 lagik ke..
date Line da dekat..& i'm dead...

tinggal 
2 Month 1 Week 5 Days 
ajew lagik weh....

uwaaa...somebody helppp me....

mcm apak metua eden ckp..
MInggu ni kita Plan kai air Liur...
Minggu depan Kita Plan pakai duit...
gituu~....


Thursday, October 6, 2011

4th Job...hahaha~

dah  4hari eden kojo 
kat Technology Park Malaysia College nie...
sume ok
tapi bnyk Yg perlu dibelajar nih...

Sunday, September 25, 2011

my simple engagement day... wink...wink***


haip..haip... hehe bru nak hapdett lorh sal e-day rituh (170911)
syukur sgt sme nye bjalan ngan lancar....hihi 

happy sgt det time even tho saya xde plamin gahh cm org len...sume sy plan sndriki ngan en.tunangan sy
..n penat giler kowt kalo tidoq sure meleleh air liur...
puas ati giler ngan make up : http://makeupbeautybyasma.blogspot.com -senior kat poli dlu..
baju lak pinjam ehehe : bakal sis in law punye baju kwen..save kan??untungla kan..hehe


 yay its me...

me n mama

 sue, me , en.tunang sengall , aidid, jepom


 Cuppies for my Friends n Family...thanx to Abang Faizal =)

...more Pic kat pesbuk k....

now counting daYs to my...
big daY..fuhh...

3 month to Go....!!

Friday, September 9, 2011

arah jalan yang sebenar....

 akhirnye siap jugak la aku punye map...
setelah bersusah payah memerah keringaT...mengkopy2 kan kat web...fuhh...

 





<< kelik foto untuk TUmbesaran.....besar ke? >>

direction kalo dtg dari ONE UTAMA / THe CURVE/ IKEA  xkan la korang xpenah p tempat ni...menipu la tuh...
mind mapping ke natang apa tah...


ni plak map bile da sampai area Town House SEc7 Kd..
nnt pepandai la korg carik Parking..
**korang nampak kan kotak kunin tu Sec7 Town House...pastu tempat berumput tu taman ye kawan2 anda boleh parking disana..kikiki =p 

<< kelik foto untuk TUmbesaran.....besar ke? >>



kalo ada apa2 problemO sila ctc saya dan en.papa saya wokeh...
ade pape yg xtau sebelom tarikhnye..sila PM me okeh...
  kerjasama anda amatlah dihargai....

Sunday, September 4, 2011

chekList....

STILL

IN

PROGRESSING...



LOADING....LOADING.......

LangkasUk-suki,,,,raya

hai peeps!!
nk share story mory what have i done when raya n bfore raya ...

bfore raya..

1. busy finishing my work at FITNESS FIRST >> MIP(survey bout club performance) for the whole 1week bfore raya....penat betol...xbuat pung...hahah~ melepak...xlarat r pose...n members will not pick up calls due to busy shopping mopping....urhh
org len da syok cuti...kami keje lagik...mang frust...hari2 pikir bila gaji nak masuk hahah~

26.08.11

yayy...gaji da masuk...aku la org pling epi.....wink2...

27.08.11

oke we are going to shopping....bajet sblm dpt gaji nak bli sume barang hantaran...
tibe mase....is~ kata2 mu hanya mimpi....i was shopping like a kids det too happy like 1st time i puasa full...yeahh...wat the hell....(tipu jek)
sumpah xlarat pergi Jalan TAR...menyesaL... nak bli kurung moden...lalu lak minah...ketiak bau tungkek...
mak oiii ptong stimmm...cancel trus...

29.08.11
me n en.papa went to NILAI 3....bajet2 macam wedding planner nak p bli brang2 antaran...
pergi sana hancusssS...dok bsembang ngan uncle kedai ada la...
n duet melayang pun bleh tahan.....
duitkuuu berterbangan...waaa =(
trus tembak p Melaka kg en.papa...
seperti di Planning oleh en.Papa sebab sy nak balik raya perlis lama jugakk...xkira...!!

30.08.11

oke samat ari raya.... nice experience raya with en.papa n big family....i love them all...kueh raya cedapp...
makanan bnyk..hikhik..suke...
oke duet raya 30sen sorg jek k..
petang sume org kat umah lesap... > umah metua memasing la... tinggal atuk n wan ajew...
menanti kepulangan mereka2 tuk kedua kali..hahah~ tomey...
saya n en.papa btolak ke Perlis...dan sangat terbaekk....kebas bntOt....hehehe
sampai dlm kul 11 mlm cmtula..trus ke rumah plangi...katenye ada BBQ..dan makan lagi..hahaha~

31.08.11

mERDEKA....xsangat lah...hee~
oke plan nak p langkawi...xjadik..sebab lembab sangat..hehe...tangguh2...gilew tol..hehe...
done pujuk mama supaya baalik esOk..yay..
lunch ngan mama n famly sume...
dpt lak brita buruk sal tanah abah....=(
mama frust n twos hangkut adik2 balik kl....sedih jek mama...jaat la mereka2 ni....
tp kitorg p umah tokwan Padang Besar dlu...
after det baru mama n aku bpecah...
mama ----> kl
aku n en.papa ----> padang besar....shoppingg (lagik) mati aku...

01.09.11
kami putuskan nak p langkawi...
tok asik gerak kami bdua jek...dari kul 6 suro bgun p naek feri hahaha~....lek lu...
punye liat dua2 nak bgun...weh...kul8 br bgun...hahaha~...
p sana feri nek kui12...mampuih...jd org xbetoi kami bdua...hahaha~ patot la tok suro p awai2...
nyesal...

smpai langkawi happy giler weh...cekelat....pepume...murah...murah...kalau la saya ada ribu riban...dengan happy saya shuppim...sume saya hangkot...(mata berkaca2)

**aku langsung xdak pic raya weh...hangpa suma jgn dok uplod pic raya weh...jeles tau

samat ali layew....

camat ari rayer sume..kpd kengkawan..n sedara mak ra....
buat masa ni xpat nak on9 FB sbb bb da hancusss...
disebabkan oleh pergaduhan manja diantara saya dan encik papa...tomeynyee.... (--,")Y

wokeh skang saya sedang memeningkan kepala's saya..ye kwn2...
tinggal 2week lagik my engagement day...mak oii....
takot...!!

n wedding date n month dah change plak tuh...jadik makin awal..bukan makin lambat....
tetibe seram sejuk plak rasa nak kawen ni...
ya allah kuat toll ujian mu ini..fuh..fuh...i'allah sume akan berjalan dgn lancar...

ERKK!!
ORG SEBOK RAYA AKU SEBOK PIKIR NAK KAWEN...
okey actually raya tahun ni xbesh pung xde org tsayang...n kami xdisayangi sudaaa~...TQ! hee~

Wednesday, August 24, 2011

BesdaY,,,,


to encik Papa....
yang ke - 24 tahun nyee....


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


smoga huBungan kita keKal hingga jinjaNg plamIn...
smoga lep2 kita xkurang...kikiki

Tuesday, August 23, 2011

terkena Jangkitan pnyakit kroNik....

hai Bloggers....saya dapt brita mengejutKan!! tapanjat boboY...
saya terkeNa jangkitan penyakit Kronik..dan sLalunye penYakit ini xkan "seMbuh" smpai mati tau kwan2
ni haa penyakit ni...



|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|


"MALAS"!!!!
dalam bahasa sentipik dia..
"lazy me"

PerogerEssing.....Loading,,,,,>>windOw 95'

Langsung xde pape.....zerO jugak..........Wish List dok mcm tu jugak la....warna tema apa dah decide ngan en.Papa..

ticker tuk engagement Day ada lagik 3weeks 3day jek ni...help..help..aku lah manusia yg paling coOL dan relex buat Masa ini....da la Nak raya Lagik....

seB bek xkena Pikir Nak bOOking Mini pLamin or hapew.....
kalo ikutkan ati aku nak duk bSilew jek atas lantai...
diseBabkan ade Pihak yg xBeberaPa stuju Jadik saYa kena la P beLi
kerusi...dan buat mini pLamin sY sendirik bsaMa
"Mak Cik Wanie ksYangan " saYa..yehh....

dan saya akan MengeLangkIbotkan diri ini Selepas 29.08.11

DETIK DAN WAKTU
TARIKH:
17 september 2011
HARI:
sabtu
JAM:
12.00-3.00(lebih afdaL pas zohor lah)
TEMPAT:
Rumahku sYurga ku
TEMA:
Merah Putih


preparation tuk kawen lagik la....zerO mueheheh.....jgn tnye bnyk>>bye..!!

Friday, August 19, 2011

Yana is CountinG days....


***.......c0untinG.....***





days


m0re to get my

2nd




my cat

Who?
Free Comment Graphics by ShoutPix


cat sy comey cmni...hikhik...

nama dia jimmy salem...wah


Sunday, August 14, 2011

berlumba F1

sekarangkan...bulan puasa..
kat FB penuh ngan invitation

mcm2 ada

buke puasa
kawen

atoi mcm blumba2 lak tuh...org nak bkahwin ni...hahaha
lepas sengsorang ku tgk kawan2 aku...

bertunang
kawen
gud news...preggy
bersalin lah...


wow beshnye..bile lak mase aku weh.!! nak lumbe jugak ni
wakakakakaa~


smoga kwan2 aku epi with their new life...wink**wink**

Saturday, July 16, 2011

nak married jugak


hikhik!!!

Thursday, July 14, 2011

searching~ searching~

nak carik yg seperti dibawah ini....
any suggestion
katne leh dpt....
xnak yang rm49.90













Sunday, May 29, 2011

NOT IN GOOD MoOD

SAKIT HATI JER...

DAMM...!!!

SABAR JE LAH..TU YANG MAMPU..

HARI2 PUN MACAM TU...

LAYAN SAKIT HATI...

BAWAK SAMPAI MATI..

BOSAN..BOSAN...BOSAN...DAN BOSAN...

=( LAYAN LAGU SEDIS SORG2 LA....XDE YG NAK LAYAN PUNG...

dia layan orang laen xpe...cmni la...!!



dah la nk g berkenalan ngan PT badan ketat2 la..

Pasni nk bli BB..



Wednesday, May 25, 2011

wanted...!!


laTest haPdett....





muke bajet aaron / tOmok..kehkeh









....seorang budak bajet hot dan comel tengah seBok baca bLog saya....