carta hati

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, September 20, 2012

sakaiii ke sakaeeii

hai2..lama xhapdet.. mls la nak hapdet sal peknen2 ni..hehehe
bkn tanak share..nanti2 la..

ni pun citer lama...

ni nak citer ni..ade la sorg minah ni..kwn ke..? kenal la xpnh kwn pun
kat pesbukk..eden terbaca la wall post member nih..
tetibe.. terperasan lak hai.. mcm wall post tu member den ni si S komen.. pas dia ..dia lagi..
aihh pelik nao.. aku kenal ke sipolan yg xnampak post komen tu..
aihh ade musuh lagi ke aku..?? banyak sangat musoh ko yana oii..haha~ sengal..
den bukak la pesbuk incik hasben.. memandangkanye pun adOi.. 
asben pun fwen nan S ni..
den tgk.. ehh minah ni den konai bona.. tp xpnah tegur.. or cuit.. or kutuk.. or seangkatan dengannye lah pun
aiiihh ini mengundang ketachingan den ni..
di godek2 la pesbuk dak gegurl giler howt ni..
wall dia leh bace sesikit.. pic dia pun leh tgk sesikit..
tp bkn nak tgk ape pun..den konai eh ngan dak ni..gitu2 je la..
den godek2 kot ade kato kat den kat wall kan.. ne tau kot den penah terlanggar bahu dia..
dio marah ko den ke.. tu block den..

click

click

click

(bunyi mouse den tokan)

wall

 photo

friend

like

 tot..tet...tot..tet..


last den pegi kat about..

den baco la.. mcm den penah tgk ayat tuh..

lahhh copy den punyo la..

patot la block den...

gigih betol dia kan...tergelak BESAR aku time tu..
perlu ke sampai nak block semata2 copy paste info makcik...
makcik xsaman pun...


 

Monday, September 10, 2012

set bersalin..


duk syiok sangat simpan barang baby dlm keta.. 
tp brg mak dia xda pun dalam keta..wakaka~
sengal btol..

untuk berpantang 1st baby ni aku pilih set bersalin MUSTIKA RATU lah..

aku pilih set ni sebab bace akak kat opis kata okay..
nampak cam best jer..
dapat bengkung moden sekali..(tp still nak kai bekung tradisional even org kata susah nak lilit bekung moden stengah org kata t ade glebeh2 xrata..hihi..)
i nak selimm cepat..hihi..


yg bwah ni nak kene beli gak nih..





Thursday, August 16, 2012

Day 27 -Ramadhan



ohh meneruskan ari2 yang mencabar.. phieww
dengan bangganye..
taon depan xpayah ganti puasa..wakaka~ bahagiaa nyee..
kalo tiap2 taon cmni pun bagus...
tp jangan la sebab peknen..pengsan mokcik

fuh...teruskan perjuangan..caiyo..caiyo~ lagikdua hari.. sok da setat cuti..wakaka~
i loike...yehh sok de tview lak.. arap2 la dapat aminn...
even tho~ yg dalam nih dah mencakau2...
lambatnye mase berlalu..
 
yih..lapar nihh...
 

Sunday, August 12, 2012

MAYDAYY...maydayy...



Pejam celik..pejam celik da 30week2days a.k.a 212days dah upenye aku..
Fuh..fuh..
6week 5days/68days to go…
Cepatnye mase berlaluuuu~

Org len sume sebok shopim tuk raya
Tapi tahun ni..braya bersama2 usben tercinta
Tapi aku…wakaka~ baju raya pun xdak..
Xde mud pun nak beli..sebab powot makin besau..dan besau..
Xpat kai bju cecantik..sob..sob…
Xpat kai bju kaler2…haha~
Kerana saya xminat kaftan dan seangkatan dengan nye..
Dan xsuke tempah menempah..bykan tempah 2bulan yg lepas
Tp perut ni every week membesau..so better xpayah..

Ape2 pun samat ari rayerr sume…
Ampun Maap dipinta.. dari ujum rambut smpe ujum kaki ni haa~
Kalo2 de terkasau bahasa.. tersilap kata.. termaki..terhamun..
Maapkan saya sesungguhnye saya insan biasa yg lemah dan sering membuat kesilapan..
MAAP YE SUME..SUME.. 0-0 YEHH~!!

Monday, August 6, 2012

Barang baby...

hellooo peeps...
 Caye x..Sume ppuan mesti teruja bile tibe part nak membeli barang baby..
(pompuan part sHOping mang xkalah)
termasuk lah aku..usbend ckp "awk ni mcm xsabar je baby kuar ye"
haruss la derr....sengall..
 sebenarnye da lama da g shopim2 ni.. 15 July 2012 ritu ag..
kitorg shoping kat
 "Pureen Warehouse Sale" kat Summit Co. Peejay tu..
ekceli ni kali kedua pergi..dlu g ari ahd bli tuk akak opis..
bak kater brader2 usha line..

 Yang untung nye "oMak mertua den kojo sini"

disebabkan ramai oRang syg kat aku.. 
xNak kasik aku penat2 mcm org len g WarehoUse Sale..
kami macam Touch n Go je la kat sana..
dtg pun lewat..( xkuasa aku nak brebut depan pagar mcm pic bwh nih..)
pagi2 mak pegi keje da amik sesiap da tuk kami..
Kul11 masuk kul 12 kami check out..hahaa~ slamat..
Ni KEsah benar ni...

5kotak newborn baby set =Rm10/pcs
2helai bedung with cap /blanket 1 = Rm7/pcs
13 helai baju -mix (lengan pendek, singlet, panjang) = RM3/pcs
13 helai seluar - mix (pendek & panjang) = RM3/pcs
baju & suar mmg pair tp harga asing2 cm kat shupim complex tu..
kain buai = RM?? xingat tp belas2 dlam RM17
 Beg Pooh Sederhana = RM10
Beg Pooh (letak pampers) = RM5
Beg Pink = RM10
Mitten & Booties : RM1/each
Barut perut Baby Putih 5helai (3plekat + 2bertali)  = RM3/pcs
Pillow & bolster : RM15.00

itu je barang aku ingt buat mase skg..huahua.. tp total aku byr time tu

RM270.00 kalo shopim kat luar xdapat derr harga ni
brani kerat jari...

orang sebelah2 sik tnye je mane aku dpt baju set dlm kotak2 tu..ngan blanket baby tu..
hincik suami da bersalah da rase..siap nak bagi.. mmg x la..haha~
ade akak tu siap nak beli lagi tuh..baju set dlm kotak tuh RM20 disebabkan harga 
aku beli time tu rm10...~ maap kak..saya gaji xbanyak sbb tu saving..wakaka~


time ni.. sume mak-mak buyung mengganass gituu...
bak kata suami aku "hermm sini org ngandung da mcm kat klinik kesihatan" hahaha~

pillow tu pun aku beli..hihi.. RM15.00 ~ ni bru sikit org..ritu makk oii.. nak parking punggung nak pilih bju pun xde tempat..
Cakap sal pillow tu.. bukan maen bnyk lagik pillow n bolster tu kat rak tu..
tp brader sebelah dgn slamberr je amik aku punye.. asbend ckp saba2 bnyk lagi..seb bek.. kalo x kene shoot da brader tu..haha~

incik suami memberi khidmat sepenuhnye..hehe~

baju baby gurl sangat chomell.. yg pasti ni bukan sya punye sbb sy beli warna safe sumenye~
taraaa sebakull..tu pun xmuat.
cian mak berdiri je taww.. ramai orang..
mesti pelik kan..kalo org len beli barang..lagi berbagai2 kan.. aku ilek je..
mak pesan suh amik baju ngan botol susu je..
yg len mak bleh amik ari biasa..wakaka~
untung kan aku..

mlm ahd mak balik bwk balik
cooler beg la..botol susu lagik...bath pad( yg letak lam besen xbagi licin tu)
macam2 lagik la..hehe~ xpyah citer wet tissue, napkin, pempers bagai..
sume ditanggung beres..huahua~

~de gak gtau member2 sal sale ni..kalo nak kirim bole... tp sume sombong..huh..adann ukee~ beli la
baju mahal2 kat lua tu..ngehngeh..

so for your info..next sale will be on November..hehe Tunggu laa ye..~
time tu mesti la saye shupim ag.. mesti baby da membesau..




Wednesday, July 25, 2012

bLerghhH..STRESSS


Kalau dah DIVA sangat balik duk rumah je lagi baguss..
Argghhh nyusahkan aku je..
Tugas ko kan.. Ko la bertanggungJawab..
adOi tuan puteri… orang tu dah berhenti ko dpt tugas dia..
ko kene tau la dari Basic smpai Sekarang.. Pedihh la
Time aku.. sume nak kata.. aku Patot blajar semua..

Hari2 aku xde hati nak dtg kerja..
Kalo de rezeki..mang aku blah trus je dari sini…
Lg2 ade jenis yang kaki2 kipas ni aku elergi sepi btol..

hureeyy...hureyy...

Salam olls..hehe~

Ce tgk pic bawah ni.. sangat hampehh kan..
ni sume keje opis mate yg xde keje print pic aku dekat facebackk aku time aku AL..
kate nye sape suh tinggal botol air kat opis.. hampehh...


siyes pic ni memang lucu..
hasbend aku snirik gelak tgk pic tu..
setiap kali dia tgk mesti gelak..
hehehe~ love u ubby... 
sayang u bnyk2.. happy sangat dpt happy kan u..
even tho~ perangai tah hapew2 & menjadi2 ni terjadi waktu i preggy..
i tau i mang giler comel..hahaha~!! (xle blah)

memang xsabar nak tunggu baby keluar u ollss..
perasaan dia sangat laen.. 
berbeza ngan prasaan membuak2 xsabar nak pakai HIGH HEELS balik..huahua..!!
(brapa kali lipat baju baby dalam bakul tu..) 
"even tho~ xtau gender kan"
berdebar ati makk...

ummi xsabar sayang tgk anak ummi sendiri..yawnn..
tapi keluar la ikut mase dia yew sayang.. <3












Friday, July 13, 2012

supriseee~!!!






 
baby Boy
baby Girl




COUNTING DAYS.. DULU NAK KWEN PUN DUK COUNTING JUGAK..hehehe~ yg best nye.. coounting yg ni..penuh dengan suprise..!! sbb xtau BOY ke GURL...ehehe~ janji sihat and cukup sifat.. amminn...


Thursday, June 21, 2012

22week ++

21st June 2012
checkup again.. Berat badan mencecah 66++ dan sangat gerun..
bukan ape misi takot tetibe ade kencing manis...
berat terlebih 1.5kg.. alamak..i kene kawal makan pulak..
sume kwn2 yg preggy saing2 da tau gender anak masing2...
tp sy belom tau.. Bulan depan baru scan..dup dap..dup dap.. 
balik je umah.. mcm2 soklan ubby tnye
hubby : scan x?
me : dengan slamber..xpun
hubby : kate arini
me : entah dia kata xpyh scan
hubby : knapa?
me : tatau bulan depan bru check perut skali lagi..misi kata baby kecik je.
hubby : (smbung tdo)
hihihi..gayenye t de yg bwk saya g private nih scan.. kompem2 dah..

sume dah tnye2...hehe saya xkesah pun mane2 asalkan sihat.. omak dia pun kene sihat jugak..

cutenye pic ni...

this girl so cute...!!!


beautiful me..hehe~

hi u olls lame dah xhupdett blog ni..
maklum la sy ni bkn nye teror mcm pengarang novel2 yg hado...
sume kecoh nak tgk my figure mase preggy inih.. ahh sungguh segan saya..
kerana saya begitu COMOT.. xtahu la kenapa..
bile tgk orang makeup..saya teringin nak makeup..
tp padahal pergi kerja saya lah Ratu Selekeh..
HighHeels sume da xpakai.. 
pergi kerja hari2 rasa nak pakai T-shirt je.. dan saya dengan selamberdekk nye..
pakai tshirt pergi keje...hodoh nye..da la keje admin...Wat ever.. asal selesa ye..
My kurungs sumenye xboleh pakai.. 
i wonder ape la uniForm nak kai raya nanti...omaigOD... 


slurpp..

mummy eat a lots..

baby makes my figures change...yihoo

me & my life

yeahhh..
berat badan naek mendadak oke.. xpenah ada alahan... tp tu la..hermm... seb bek misi dekat Pulau Meranti ni baek2 sumenye.. i loike...

Wednesday, May 30, 2012

kurniaan..

woot..woot..
salam semuanye..hehe...
my belly bertambah besar..& garisan kat perut pun makin nampak..hehe..
ini bukan powot saya...sy pinjam ngan incik google..

makin membesau..
now baby da strart gerak2..tp mummy dia je yg dpt rasa..
daddynye sibuk je nak rasa baby kick2..
sorry la daddy Tuhan bagi ibunye rasa sume dulu sorang..
pastu nnt baru bleh share...hihi..

keadaan kesihatan..: orang sakit kita sakit... org xsakit kita sakit jugak.. virus betol la..

pejam celik..pejam celik jek..
tinggal 4bulan je ag sicomel ni nak lahir
ke muka bumi ni..

xsabarnye nk tgk bakal penyeri rumah tangga kami ni.. :)
saya bakal mengalas tugas2 mama 
mcm mana mama jaga kami adik bradik..
weyOO..

Thursday, May 10, 2012

menjenguk baby..

08/05/2012 - pergi scan baby kat private sbb incik usbend xpuas ati
xpat tgk ritu..
dia punye suke tgk... happy benor..
lagi2 bile baby gerak n mcm mengeliat..
dia punye truje.. ohh comelnye..usbend sy nih...
yg xle blah bile dokter ckp kembau..haha~ berkencang jantung kau..hahaha~
upenye acah je...
sebok je sik ckp.. kolam baby sy besar kan dokter... cehh..hahaha~
comel jek..

MyEm0.Com

Monday, April 16, 2012

saya jeles jugak walau tidak sengaja!!

MyEm0.Com

baru seminggu incik usben try minum nutrisi ni..
dan saya sediakan utk dia sendiri nutrisi ini..
langsung xikot cara2 nak minum...
tetapi...
ahad haritu.. masa opening event saje timbang
turun 2kg...grrr sangat berbulu... sbb aku nek 3kg...xminum pun nutrisi tu..malas..haha
david advise hubby spya nek kan brat bdn balik...
n ubah cara minum..hehe sorry abg...ayg lupe cara mama minum kat rumah tu
sume nak kasik SELIM...
nseb bek de baby..kalo x selim jgak gamaknye i ni..huahua.. 

Thursday, April 12, 2012

salah paham + xle tdo

sekarang senang je org nk ngaku ape yg dia dah buat tu salah paham
kenapa sebelum aku salah paham ko awl2 betulkan keadaan supaya org xanggap benda tu salah paham
ye aku sangat marah.. marah kenapa?
sangat marah ati ni rasa sakit tau... u just wait when the karma do the job..
u will get what i feel now..
xkisah la sape punye salah.. org hack ke ape..should be benda tu boleh dielakkan.. betol x?
yg ko bkn main lagi suke bila org anta kai FB ko mcm tu..
mang kene la sumpah seranah..grr...

MyEm0.Com
wachaaaaa!!!!

what ever is.. dah end smalam.. mls la nak pk lagi..
sian orang dalam ni.. :)


MyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.Com

Semalam xleh tido 
hidung ni haa tersumbat.. pukul 3.50pg baru terlelap pastu 
terjaga pulak pukul 6.oo pg jari kaki rasa terseliuh..

 kul 5.30pagi baru hubby balik dr keje..
yg ajaibnye.. bile perut ni kene gosok ngan tapak tangan hubby trus hidung tersumbat tu hilang + tdo lena je..
ooo baby nakal ye..nak daddy usap dia upenye..
cian mummy tau xpat tdo.. ~nakal..!!
namo nakal2 lew.. bg mummy tdo cecukup tuk trimester ni..
mummy tau nnt trimester akan dtg awk aktif nnt.. lagi la 
masak mummy awak ni.. hehe :)

Wednesday, April 11, 2012

wedding lagi...

bukan saya buat wedding skali lagi oke.. 
haha~
adeehh arini dpt call dari cousin plak... dia gtau wedding dia 
15.04.2012/29.04.12
25.04.2012 - checkup
28.04.2012- wedding nurul ezra
adehh cmne nak lari ni haa..~

adoi cepat nya bru minggu lepas hang btunang aku rasa..adehh... mesti xdpt p..sbb kat perlis..

nasib baek la  semuanya selamat dari tsunami..
alhamdulillah syukur kehadrat ilahi... kerana beri peluang pada umat2 manusia untuk 
bertaubat..

Thursday, April 5, 2012

3months....

pejam celik..pejam celik...
baby inside mummy's tummy da 3bulan kan...

sume brubah bila tau preggy..
itu ini xboleh buat..
tgk tv bnyk2 xboleh..
Lompat2 xboleh..
lari2 xboleh..
Niarap xboleh..

yang bolehnye..
pagi kene sarapan
makan ubat + vitamins
mnum susu(slama ni xpenah nak minum)blueekk
~but just for u my dear baby mummy mnum jugak..
makan..dan  makan..dan makan.. itu je..hikhik..
tp untung la boleh masak sbb xde alahan..
yela bkn ibu ngandung yg lelebeh ngidam..
daddy nye yg ngidam lebeh...
nak ngidam plak..sume yg mummy masak je masalahnye..
bgus btol daddy awak ye..!! kalau ngah sarat xtau la cmne..

xsabaunyeee...esok nak g tgk baby...yihoooO... 
mlm ni balik Kota Damansara 
scan kat sana lah... hehe...
xsabaunye..tp nanny lak tadek kat umah 
bz bisness HERBALIFE pulak..g PENANG..
caiyok2 nanny..t bli gift tuk cucu ye..hehehe~

Friday, March 9, 2012

mengaji?? eh tak pandai lah..!

tetibe rase nak post entry ni...hehe~
sbb rasa bersyukur..just nak share dgn kwn2..

saya ni idak la teror nao ngaji mcm ustajah pilihan..tp boleh la..maseh berusaha tuk menjadi seperti ustajah pilihan
xde la baek sgt..tp baek la jugak..

new entry ni sbb bsyukur sgt dah sikit demi sedikit terbukti yg betol la suami sy yg dicari slama ni
hari demi hari terserlah..bila tiap2 malam sebelum tido sambil pejam mata..
dia akan ajar baca doa..xkira doa apa skali pun.....mcm2 la..tp satu mlm satu..
& bace ayat kursi sesame, 3Qul...mcm2
mcm terkejut ada jugak..senakal2 & sesengal2 suami den ni.. pandai jugak mengingat ayt quran..
"Abg buat ayg makin sayang kat aBang....hehe"

*Ibu harap anak ibu nnt..soleh dan solehah..mst comel anak ibu bce doa and solat kan..


lagi2 bila da preggy ni lagi bnyk surah2 nak kene amalkan supaya sumenye selamat..takut tau..
yela sume pun nak anak yg soleh dan solehah kan..so mari kita bdoa sesama...aminn..
(Bekalan Akhirat)

Thursday, March 8, 2012

ari2 view blog

motif??

nak tgk 

BABYstrology kat atas tu jek..hahaha~

Wednesday, February 29, 2012

:)


Wednesday, February 22, 2012

pening dan pening..

persoalan da terjawab semalam..
bila sy buat test Pregnancy..kerana terpaksa menahan makan benda sy suka...
dan jawapannye..sy xle makan benda yg saya suka itu smpai bln11 terbaekkk...

jengjengjeng... resultnye...amminn..rejeki.

tadik pagi br bg tau incik usbend bile bgun tdo..saje jek..lambat2
tu pun anta watsapp..
usbend yg baring kat sebelah tnye..
b: u...u ape maksud dua tanda...u..bkn lekat ke... u betol ke nie...uu ckp la...hehe..
lawak jek...da la baru siap cakap i nk dgr kat perut u bleh..hahaha~ xleh blah..
sayang abid giler2..

ALBUM KAWEN BARU NAK SIAP....hehe~

Tuesday, February 21, 2012

PEnang dan Pening..

dari time sebelum pergi PEnang dah pening2..
xsihat..until sekarang da alik Penang..padahal da bnyk kali g..
xlaratnye...
citer nye G penang best kot..

photo~ story everything.
feri

pilih udang..nk msk mee udang
taraaa


bantal2..

line clear



oke dia curik mak buyung punye makanan..

team

abg sharul


karok keluarga..haha

sila abaikan ape yg kurang menarik anda nampak

si gadis kotak

abg eddy