carta hati

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, August 16, 2012

Day 27 -Ramadhan



ohh meneruskan ari2 yang mencabar.. phieww
dengan bangganye..
taon depan xpayah ganti puasa..wakaka~ bahagiaa nyee..
kalo tiap2 taon cmni pun bagus...
tp jangan la sebab peknen..pengsan mokcik

fuh...teruskan perjuangan..caiyo..caiyo~ lagikdua hari.. sok da setat cuti..wakaka~
i loike...yehh sok de tview lak.. arap2 la dapat aminn...
even tho~ yg dalam nih dah mencakau2...
lambatnye mase berlalu..
 
yih..lapar nihh...
 

Sunday, August 12, 2012

MAYDAYY...maydayy...



Pejam celik..pejam celik da 30week2days a.k.a 212days dah upenye aku..
Fuh..fuh..
6week 5days/68days to go…
Cepatnye mase berlaluuuu~

Org len sume sebok shopim tuk raya
Tapi tahun ni..braya bersama2 usben tercinta
Tapi aku…wakaka~ baju raya pun xdak..
Xde mud pun nak beli..sebab powot makin besau..dan besau..
Xpat kai bju cecantik..sob..sob…
Xpat kai bju kaler2…haha~
Kerana saya xminat kaftan dan seangkatan dengan nye..
Dan xsuke tempah menempah..bykan tempah 2bulan yg lepas
Tp perut ni every week membesau..so better xpayah..

Ape2 pun samat ari rayerr sume…
Ampun Maap dipinta.. dari ujum rambut smpe ujum kaki ni haa~
Kalo2 de terkasau bahasa.. tersilap kata.. termaki..terhamun..
Maapkan saya sesungguhnye saya insan biasa yg lemah dan sering membuat kesilapan..
MAAP YE SUME..SUME.. 0-0 YEHH~!!

Monday, August 6, 2012

Barang baby...

hellooo peeps...
 Caye x..Sume ppuan mesti teruja bile tibe part nak membeli barang baby..
(pompuan part sHOping mang xkalah)
termasuk lah aku..usbend ckp "awk ni mcm xsabar je baby kuar ye"
haruss la derr....sengall..
 sebenarnye da lama da g shopim2 ni.. 15 July 2012 ritu ag..
kitorg shoping kat
 "Pureen Warehouse Sale" kat Summit Co. Peejay tu..
ekceli ni kali kedua pergi..dlu g ari ahd bli tuk akak opis..
bak kater brader2 usha line..

 Yang untung nye "oMak mertua den kojo sini"

disebabkan ramai oRang syg kat aku.. 
xNak kasik aku penat2 mcm org len g WarehoUse Sale..
kami macam Touch n Go je la kat sana..
dtg pun lewat..( xkuasa aku nak brebut depan pagar mcm pic bwh nih..)
pagi2 mak pegi keje da amik sesiap da tuk kami..
Kul11 masuk kul 12 kami check out..hahaa~ slamat..
Ni KEsah benar ni...

5kotak newborn baby set =Rm10/pcs
2helai bedung with cap /blanket 1 = Rm7/pcs
13 helai baju -mix (lengan pendek, singlet, panjang) = RM3/pcs
13 helai seluar - mix (pendek & panjang) = RM3/pcs
baju & suar mmg pair tp harga asing2 cm kat shupim complex tu..
kain buai = RM?? xingat tp belas2 dlam RM17
 Beg Pooh Sederhana = RM10
Beg Pooh (letak pampers) = RM5
Beg Pink = RM10
Mitten & Booties : RM1/each
Barut perut Baby Putih 5helai (3plekat + 2bertali)  = RM3/pcs
Pillow & bolster : RM15.00

itu je barang aku ingt buat mase skg..huahua.. tp total aku byr time tu

RM270.00 kalo shopim kat luar xdapat derr harga ni
brani kerat jari...

orang sebelah2 sik tnye je mane aku dpt baju set dlm kotak2 tu..ngan blanket baby tu..
hincik suami da bersalah da rase..siap nak bagi.. mmg x la..haha~
ade akak tu siap nak beli lagi tuh..baju set dlm kotak tuh RM20 disebabkan harga 
aku beli time tu rm10...~ maap kak..saya gaji xbanyak sbb tu saving..wakaka~


time ni.. sume mak-mak buyung mengganass gituu...
bak kata suami aku "hermm sini org ngandung da mcm kat klinik kesihatan" hahaha~

pillow tu pun aku beli..hihi.. RM15.00 ~ ni bru sikit org..ritu makk oii.. nak parking punggung nak pilih bju pun xde tempat..
Cakap sal pillow tu.. bukan maen bnyk lagik pillow n bolster tu kat rak tu..
tp brader sebelah dgn slamberr je amik aku punye.. asbend ckp saba2 bnyk lagi..seb bek.. kalo x kene shoot da brader tu..haha~

incik suami memberi khidmat sepenuhnye..hehe~

baju baby gurl sangat chomell.. yg pasti ni bukan sya punye sbb sy beli warna safe sumenye~
taraaa sebakull..tu pun xmuat.
cian mak berdiri je taww.. ramai orang..
mesti pelik kan..kalo org len beli barang..lagi berbagai2 kan.. aku ilek je..
mak pesan suh amik baju ngan botol susu je..
yg len mak bleh amik ari biasa..wakaka~
untung kan aku..

mlm ahd mak balik bwk balik
cooler beg la..botol susu lagik...bath pad( yg letak lam besen xbagi licin tu)
macam2 lagik la..hehe~ xpyah citer wet tissue, napkin, pempers bagai..
sume ditanggung beres..huahua~

~de gak gtau member2 sal sale ni..kalo nak kirim bole... tp sume sombong..huh..adann ukee~ beli la
baju mahal2 kat lua tu..ngehngeh..

so for your info..next sale will be on November..hehe Tunggu laa ye..~
time tu mesti la saye shupim ag.. mesti baby da membesau..