carta hati

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, December 29, 2013

Rezeki datang lagii...

 
Alhamdulillah rezeki datang lagi.. xlama lagi Ien jadi abg bosa la hai...
segala gurau senda husby dah jadi kenyataan.. mokcik marah betol bile dulu husby dok gurau2 yay ien jadi abang padahal xde..saje buat kecohh.. suke dia tgk wife dia jegil2 mata..
now... dah jadi kenyataan..fhew..
patot lew..tetibe je slera makan terputus langsong harituh..
mak siap g erobik u 1jam TPM punye lagi 1jam S.chartered buat zumba muke xmalu ske2 join org.
balik2 je.. peranakkan terasa di karen..buzz buzz..ajoyo..bahaya tu pon wat dunno ag..
dok tunggu piyed xdatang2 1week ..
pas lik keje nak cuci badan alang2 test la kan.
..mule2 yess yess negatif... line no dua kabur2..
pastu tgk kotak balik..hahhhh mang line satu ag kabur je kat kotak tuh! positip..!!
terus jerit panggil uby...tunjuk..
uby ape ag..yess yess tahniahhh....smbil lompat2
aku pon ape lagi...


mesti comel cmni muke aku time tu.. teresak2 aku nanges.. ngan ayat yg diulang2 dari mulut aku... aygggg TAAKKUTTTT..
sobs..sobss..
terus cecepat uby hug.. best gak ..cm drama time tuh..panas2 je..haha~
uwaa trauma ku yang lama blom hilang.. yela czerkan..
uwaaaa~~~
and now dah slamat smpai 11week..!! tapi lom jumpe doc ag..haha~

* bersyukur itu lebih baik..
 
smoga sumenye dipermudahkan... baby smoga sihat2 saje... nnt kua ikot jalan yg abg ien buat k..
kua kot pintu..huhu...
Tolong la.. ummi nak anak ramai.. :P

SELAMAT ULANG TAYANG

hardly to believe we are already together with the HALAL status 2 Years.
Alhamdulillah..
susah.senang.pahitgetirhidup dan pengorbanan ~fefeeling ella plak
December 2010 - i kenal u abid.. u ngorat i.. u tulis2 dekat buku note.. u nak jaga i lah..ape lah..
time tu i jual mahal..ye la i pon ade bf ensem gak time tu..tapi naseb xmenyebelahi
mama i xrestu...wuwu even da 3taon kami berkapel.. so time tu i decide nak tinggalkan bf lama i sebab you..(kejam kan).. buat ape kapel tp mak xrestu..manjang jmpe gado je kan..
May 2011 - u anta family u datang merisik.. time tu padahal dua2 dok keje satu opis lak tuh kat f.first..haha~ buat2 mcm xkenal sama sendiri plak tuh..
Julai 2011 - kita bertunang wat sesimple je.. tu pon ade org dengki jugak..sigh~
December 2012 - kita tawenn yay...
18.10.2012 - baby boy yg comey lahir.. wehhoo...
18.10.2013 - my baby boy turn to 1.. cepat masa berlalu..smoga menjadi anak yang soleh ye Muhammad Raiyan Alfi..
13.11.2013 - me Turn to 25years old.. tua nye..haha~

Me Lucky to Have you both in my life.. additional 1more gift inside ummi's tummy.
smoga ummi dipermudahkan dan kamu sihat2, cukup sifat dan slamat.





Monday, September 16, 2013

Kenanganku Ingatanku.. NAMASAMA..

Kenanganku Ingatanku..
ape kene mengena ngan ayat nih.. 
hah kalu kome nak tau.. ni maksud nama ien yg lama..
sbelum bertukar ke nama yg sekarang nih..
semperna hari aku branak tuh... aku tau pasti menjadi kenangan dan ingatan.
ramai komplen nama yg ats tu mcm org tua..
dijadikN cerita tukarla..
xsangka plak nama yg ditukar tuh..taon 2012 & 2013 ramai pulak BUH pakai sama..sian ank aku kat skolah nnt..haha~
(kalau tau aku xbuh nama tuh)
officially nama dalam surat branak ien is
"MUHAMMAD RAIYAN ALFI"
(muhammad xbleh tinggal tau)
disebabkan kawan2 sepapat pon nama ank dia rayyan, arrayan
teman sebantal mokcik tuh resah gelisah..hahaha~
hokeyy nama timangan ank kami memang IEN, IEN ALFI so jgn ckp kucingtiru plak yew..
kalau nama ank kita sama.. wat biase2 je.. biasela tu..kan..
dah tertulis semuanye.

Ape2 pon alhamdulillah kerana hadirnye seorang hero yg mencuit hati Ummi & Waled.

blogging..

aih teman sebilik sebantal dah tnye kenapa xhapdet blog last citer sal kwen je..ajoyo...ske bce blog org lettew..

Wednesday, January 9, 2013

REZEKI...

Hai..hai dan hai..

Lama xupdate since last update last year before bersalin..
Herm..dah bersalin? Wow? Xnak citer ke??sakit x?bla bla bla
Ermm perlu ker citer? Xpayah la..biar la terkubur haha only me, usbend, bidan , n dokter je tau..hihi..poyo kan..bajet2 aretis je..

Cm biase la.. sbelom bsalin mang de yg takot2kan ckp sakit gillerr.. sume org gerun n manusia mang takot kalo sakit..bhaha..termasuklah aku..dan hakikatnye mmg sakit nak mati sangat..redho dan ingat tuhan je.. J
Masa dekat2 bersalin mmg aku bnyk search internet sal bsalin..sebab aku da overdue…haishh sikecik seronok sgt dok kat dlm nih.. tensyen sume ade.. maklomla skill nk kasi cepat bsalin xditerapkan..plus last minit bru tau (shari sblom mnyerah diri kat sepital) hokey la tuh penuh ngan usaha aku test jugak la mang berkesan..tp sok da nak kene tahan..sob..sob..klo time 7bln lagi praktikan mestiiii…uishh  yana jgn menyesal..!! KAN SICOMEL DA KELUAR.. J