carta hati

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, March 13, 2014

Its baby B again..

 
 
bismillahirahmanirahim..
semalam menjejakkan kaki lagi sekali lagi ke
Culombia Asia Puchong
(slalu jejak gak tuk checkup ien tp klinik lain)
yg ni menjejaki ke klinik doc Raja
semalam appointment pukul 11.10am tapi pukul 12lebeh baru dpt
jumpe doc sbb doc ade emergency ceaser.
berdegup kencang jugak..nebesnye..
 
bicaranye dengan doc.
 
me n husby : assalamualaikum,
doc Raja : wslm, ye zalifah kenapa ni..pregnant lagi?
me  : hehe.. haah (muke takot pndg usby)
doc Raja : Alhamdulillah rezeki.. brapa minggu dah?
me : 21weeks.. (muke fuhh slamat) 
doc Raja : dah pegi baring
me:   naikla ats katil selak bju
doc Raja : (scan.ukur kepala.body kaki sume)
husby : tu kepala ek doc
doc: eh tak la tu perut dia..
me : senyap sengeh2 je tgk doc golek2 scan..then ternampak bnda cm dikenali..jenjengjeng
sonyap je la
husby : boy ke gurl doc
doc : boy
husby : hoh? cmne doc bleh Nampak..mane doc.. (lahai elok je ank kangkang.. tuit)
doc: hah ni penis dia..
husby : alaa boy lagi ke..nak gurl.
doc: kenapa papa nak gurl ke..
husby : yela sy nak gepren
doc : lahai sian papa nak gelpren.. biase la dpt gurl nk boy..dpt boy nak gurl
 
kikiki.. godek2.. Alhamdulillah baby sihat walafiat
 
husby : doc rasa dia bleh normal ke kali ni..
doc: boleh cuba..tapi if kalau saya kata czer ..kena la czer ye..
(mesti dia egt time dia kata kene czer ritu aku ckp xnak..haha)
husby : oo yeke okay...saya nak cube normal sbb nak ank ramai
doc: ee papa dia ni sellfish la nak anak ramai...kihkih..
sape kata xle branak ramai..dalam 4-5 tu ramai lah..
husby : yeke.. hihi.. okay la cmtuh...
 
the end
jumpa next 4weeks tata...
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Wednesday, March 5, 2014

sentap..

 
 
al kisah sentapan
I dah 20w 6d pejam celik kejap je.. i da nak meletop
da 5month u olss...
da bleh rasa anak gerak2 dlm peyut..
kira minggu ni jelas terasa la.. sebelom ni rasa gak
tapi rasa cm butterfly in my stomach je la..hiks..
 
bukan main lagi dia kick2 ummi ye.. sentap2 tali pusat ye..
bek2 ye duk lam tu.. keluar ikot waktu ye.. awal sikit pon tapew..
smoga sume dipermudahkan.. amiinn..
nerbes nak tau gender awak..arap2 ummi dpt shopim kaler lain plak la kali nih..
 
 
pewut
 
 
bab pewot i tatau nak ckp acane..tp i tau peyut kali ni penyek..
tatau la sebab ien lasak sgt duk ats pewut ummi ke..
sebab gender ke.. ummi xcaye sgt ikot pewut tuh ade je pewut muncung gegurl.. hiks..