carta hati

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, January 25, 2015

Aku dah kurus korang bila lagi?? Diet Atkins






 
 
 
SEBENARNYE
Rumah aku xde penimbang.
Aku pun tatau berat aku brapa.. haha acah2 je..
kira aku buat diet Angan2 YANA jela..
Ni ceritanye aku 3 minggu lepas pon berkobar2 jugak bile tau sal diet atkins ni..macam korang.. egt tatau ke? Lepas sorang ke sorang join group Atkins Malaysia tuh… hehe xpe paham tokak melayu nk nengok resepi diet tokak melayu la ye..
Okay aku start ni bile adik junior mse study dlu gtau klo x sepatah haram pon aku xpaham ape diet atkins ni… thanks to her jugak..
Dengan efisyen nye aku cube trus tuk masa 5hari waktu bekerja.. dan fully bfeed lagi.. agak mencabar disitu.. sebelom kene kecam aku nak bagi tau yg aku ikot Fasa 4 (kira tuk orang bajet2 dah kurus puny fasa la) buat sehari je 1sesi pumping aku da crackk…. Dapat 3oz..kuciwak jugak la… pastu Positip penat kot.. 2nd session dapat 3oz.. 3rd dapat 2oz lebeh.. 4th 3oz kalo naseb baik bangun pump… hoii matilaMakk oii slalu skali pump dapat 6oz.. anak mak ari2 bekal 4botol penuh/5oz stiap botol..
Sok nye buat lagi smpai ari kelima aku stress tgk susu merundum.. dah la anak mak xgebuss susu xcukup khasiat plk kurus nnt.. japg ank kurus mak menten deBob..acane? (alasan)
Kalo nak diet atkins ni mmg kene bawak bekal dari rumah.. klo x jangan harap laaa… klo nak beli lauk saje kat cafĂ©.. shari brapa ringgit plak wooii… mane bleh sikit laukk kang lapa plak.. klo mcm aku ni da la syif tido pukul 2pagi… ade hati nak bgun pagi masak.. umar merengek nak susu kat sebelah pon laki kojut.. phuuii…
Dengan Sepetak suara aku terus mengkhatamkan diet Atkins aku dengan makan nasik lauk ayam.sayur.sambal belacan.. Alhamdulillah…
Klo aku kurus lepasni… resepi dia… MAKANLAH NASI… bhahahaha~
 
HANCUSSS…
 
VERANGAN LA KAUU...HIHI
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Tuesday, January 6, 2015

tolong saya nak kurussss.....!!

 
 

rata-rata mengikut kajian aku

 

perempuan yg dah berkawin dan ade anak

sensitip jika

berat badan naik

tak dapat fully breast feed

 

 

kira aku sharing la ..

aku fully breastfeed.. Berjaya dapat sijil tuk anak kedua ni

dan Berjaya menggemokan diri...comel gituu.. (abes jatuh saham)

almost 70kg aku rase ni..

 

naseb baik aku dikurniakan dua budak comel dalam hidupku..

walaupun sikerinting tu lasak.. fhew.. bukan lasak sbb degil

sebab nak perhatian je.. yela ko jeles ngan adik umar dia yg xbuat ape2 kat dia tuh

sabo jela ( tercabar la jugak kesabaran ni)

ikot dan je nk wat2 terhantuk dgn adik la.. mcm2

bila sayang bukan main lagi dicium cium adiknye..

 

 

berbalik pada isu penternakan lemak lemak ketegaq aku ni..

bab makan xde isu sbb covered with bfeed

tapi yg jadi isu..makan lambat pastu lepas kenyang aku akan membaringkan diri

 (bukan keinginan ku)

tuk bfeed umar ye.. sbb time2 tu dia nk tido.. haailaaa..

 

and now aku da strt nak diet ok.. bkn diet xmakan tp diet makan..

sian kat badan aku ni lemauu je rasanye..

pastu bju sume xmuat.. nnt abes la sume org gelakkn aku klo gemok..

hahaha~ motif?? mane la tau terserempak ngan peminat zaman2 bujang dulu malu la aiii.. ouch!

hehe

 

 

 

-the end-

 

 

 

* p/s : saya ade carik personal coach tuk program turnfitin30days ni..harap hasil la dengan duit yg dilaburkan...lg pon personal coach sy tuh hensem..Wangi plak tuh.. bile dpn mata..aummm aumm je.. melting chu olls.. tunggu esok sy hapdet PC sy yew...meow..bye!

BERLAGAK SUNGGUH

 
 
Hai!!
lama dah x mencarot  mencorak carit kat blog ni
kehadiran aku disini tuk meluahkan ketidak puas hatian..
kerana aku xnak post kat facebook
 
perlu ke?
harus ke?
 
kita berlagak dengan kawan kita sendiri
 
sampai satu tahap rasa macam dah meluat
 
agaknye dia xpikir ke yg kita da bkawan lebih 5taon ok!!(mls nak kira actual brapa taon)
buang Karen je layan org cmtuh
 
dengan bersebab satu hari bersejarah(kengkonon hari Berjaya gila la dalam hidop)
jadi mcm tu tanpa sebab..
 
kesimpulannye : anda ni jenis orang kadang2 terlampau suka dan terlampau desperate dan bila terlampau suka menjadi over.. bila dah over tah ape2 yg tak patot crita pon mungkin bercerita
 
dah terlampau suka
 
dengan ini
 
awak bukan lah teman terbaik ku nak dibandingkan dengan Jeponniksukie Will.
 
-sekian-